Selin Dion
Kultura

Stvarno ne moraš da pomeriš planinu

Selin Dion je zbog autoimune bolesti počela da gubi važan deo sebe. Njen dokumentarac je potresan i otrežnjujuć

Selin Dion Selin Dion / ANGELA WEISS / AFP / Profimedia
jul 06 2024, 11:02

Podeli

Selin Dion je 2022. putem Instagrama publici saopštila da boluje od retke neurološke bolesti koja pogađa jednu od 1.000.000 osoba, zbog koje je bila prinuđena da otkaže unapred rasprodanu turneju. „I am: Celine Dion“. Novi dokumentarac na platformi Amazon Prime donosi potresnu priču zvezde koja zbog autoimune bolesti gubi „najbolje“ od sebe – glas.

“Tejlesoldestajm”, pevali smo početkom devedesetih godina, kada smo u obližnjem video klubu dobili kasetu “Lepotica i zver”. Kaseta je išla tako od osobe do osobe u naselju, a ukoliko ste bili nešto bogatiji tih godina i imali dva video rekordera, mogli ste i da je presnimite i zauvek gledate kako se Bel zaljubljuje u Zver i to, čini se, one sekunde kad joj pokaže ogromnu biblioteku.

Ovde neće niti reči o tom novom tumačenju starih ostvarenja, gde ljudi sada sa svim znanjima i obrazovanjem koje su stekli u prethodnih 30+ godina tumače crtani film koji je prirodno ostao u 1991. godini i objašnjavaju koliko je pogrešno što se Bel zaljubila u svog otmičara. Svakako jeste, ali deca tih godina do tog aspekta nisu ni dobacivala.

Mi smo taj film tumačili ovako — nije bitno kako izgledate, ako ste dobra osoba (i ako se na kraju ipak pretvorite u lepog plavog princa, ispodtaviće se). Otmicu se ne sećam kako smo objašnjavali.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price