Kultura Podcast Rosić i drugovi

Konstrakta pita: Zašto nam brane da budemo nesrećni?

Novu sezonu podkasta "Rosić i drugovi", ali i čitave video produkcije Velikih priča, otvara Ana Đurić Konstrakta

/ Fotografija: Nebojša Babić
sep 13 2024, 07:00

Podeli

U najnovijoj epizodi podkasta “Rosić i drugovi” gostovala je Ana Đurić Konstrakta. Pre samog početka snimanja, iz studija je izašla Stoja Dol koja se pozdravila sa Konstraktom, pa je prvo pitanje bilo i kada su se njih dve upoznale jer se Rosiću učinilo da se one ne sreću prvi put. Dobio je odgovor koji ga je uverio da je bio u pravu.

Razgovor se nastavio konstatacijom domaćina da se svaki novi singl Konstrakte očekuje zbog interesovanja kojom će se temom ona baviti jer su te njene teme iste one kojim se bavi većina psihoterapeuta. Koliko nam je danas teško da postignemo sve što nam se daje kao imperativ: da budemo uspešni na poslu, da odvedemo decu na sve moguće sekcije, da trčimo, da odslušamo deset podkasta dnevno i na kraju da izgledamo srećni na mreži…

Da li društvene mreže traže od nas da budemo neprestano srećni i zašto je danas neophodno pokazati sreću na mreži a onda svako od tih što kače svoju sreću žuri na psihoterapiju da bi ispovedao o sopstvenoj nesreći.

Pričalo se i o oduševljenju koje je kod nacije izazvala njena odluka da ne reklamira brendove koje ne može sebi da priušti.

Razgovaralo se i o tome da li je taj ogroman uspeh koji je postigla srećom došao u njenim godinama kada je već bila zrela da ne poveruje da je posebna. Pričala je o medijima, manipulacijama i kako je jedna permutacija prave priče završila u pozivu nastavnice njenog sina. Rosić ju je pitao o strahovima za karijeru, da li misli da je dovoljno iskoristila sav onaj hajp oko pobede i učešća na Eurosongu. Da li se plaši da bi cela karijera mogla da joj se veže za dugogodišnje pojavljivanje na Evroviziji. Pitao ju je domaćin podkasta da li je u pravu što mu se ponekad čini da Ana Đurić želi da sva ta galama i uspeh brzo prođu. Na kraju je naravno bilo reči o predstojećem koncertu u Sava centru i da li se mogu saznati gosti.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price