Kultura

Kako je propao projekat Benifer 2.0

Da li je trenutak u kom poznati par dobije svoje specijalno ime zapravo početak njegovog kraja?

/ Fotografija: Profimedia
avg 25 2024, 10:19

Podeli

U početku smo imali Branđelinu. Bar u mom poimanju početka. Okej, idemo iz početka.

U početku mog praćenja Holivuda, i svega onoga što uz Holivud ide, tada kroz razne tinejdžerske časopise koji su izlazili jednom nedeljno, ili jednom mesečno, imali smo — par koji su činili Bred Pit i Anđelina Džoli. Da se razumemo, to, naravno, nije bio prvi put da je dvoje planetarno popularnih osoba bilo u vezi, ali jeste prvi put da je, barem moja generacija, videla termin koji je u sebi imao slova jedne, odnosno druge osobe — Branđelina.

Branđelinu smo pratili iz nedelje u nedelju. Iz časopisa u časopis. Na različitim lokacijama. Pratili smo decu, prodaju fotografija, prikazivanje blizanaca, faze u odnosu prema deci. I ispratili smo, nažalost, kraj, koji nije bio ni u pola lep kao što su njih dvoje. Branđelina se završila nasiljem, tužbama, i uklanjanem prezimena Pit, što su sva punoletna deca ovog para do sada uradila.

Nakon Branđeline imali smo Tomket. Toma Kruza i Kejti Holms. Pratili smo i ove dve osobe, trudnoću i rađanje deteta, sve isto kao i u slučaju Branđelina. Pa i kraj. Kraj koji uključuje to da Tom Kruz, iz, kako se navodi, religijskih razloga, ne govori sa svojom ćerkom Suri. Dakle, ni Tomket nije preživeo.

Zbog medija, života pod lupom javnosti, ili nečeg mnogo većeg, nikada nećemo zaista saznati.

Ovaj princip obožavanja parova (da ne kažem “voršipovavanja” da se ne bih zamerila jezičkim čistuncima) čiji poslednji stadijum izgleda tako što, ponoviću, obožavaoci kreiraju jednu reč koristeći slova obe osobe bio je toliko popularan da se preneo iz realnog sveta u filmski, ali češće televizijski svet. Češće televizijski, jer je obožavanje bilo jače ukoliko su gledaoci pratili svoje omiljene junake kroz godine, odnosno sezone.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price